Lituanicon XXXIV: ŠIURPAS

Fantastininės šiurpės konkursas – Taisyklės

🕯️ Kviečiame visus fantastikos gerbėjus išbandyti savo jėgas šiurpaus pasakojimo – šiurpės – konkurse. Jei laisvalaikiu rašote įvairias istorijas, ar apie jas tik pasvajojate – tai puiki proga išreikšti savo kūrybiškumą ir literatūrinį polėkį nukreipti į fantastiką bei į siaubo žanrą. 😱


🔪Jūsų darbus vertins puiki ir profesionali komisija, o geriausiųjų laukia prizai!

☑️ Reikalavimai:
Temos 👉 neribojamos, vis dėlto, „šiurpė“ šiek tiek apibrėžia fantastinio pasakojimo pobūdį: kūrinys turėtų būti ir vienaip ar kitaip baisus. 💀 Kuria prasme – paliekame spręsti dalyvių fantazijai.

Apimtis 👉 iki 12 tūkst. ženklų su tarpais. Ilgesni kūriniai bus grąžinti autoriui su prašymu sutrumpinti. Prašymo nepatenkinus, kūrinys konkurse nedalyvaus.

Formatas 👉 apsakymą atsiųsti atviro teksto formatu (doc, docx, rtf, odt). Kitu formatu atsiųstus dokumentus (pvz. pdf) grąžinsime autoriui su prašymu pakeisti formatą. Prašymo nepatenkinus, kūrinys konkurse nedalyvaus. Deja, ranka rašytus kūrinius taip pat reikės grąžinti…

☑️ Ir šiemet vietoje dalyvio mokesčio skatiname pasirinktą sumą pervesti paramą 🔵🟡 Ukrainai renkančioms organizacijoms (siunčiant konkursinį darbą prie laiško reikėtų pridėti išrašo kopiją ar kitokį mokėjimo operacijos patvirtinimą). Paramą siųskite tiesiai 🇺🇦 organizacijoms ar fondams, o teikiant konkursinį darbą užtenka tik mokėjimo įrodymo.
Studentai ir moksleiviai konkurse dalyvauja nemokamai, siunčiant konkursinius darbus reikėtų pridėti studento/moksleivio pažymėjimo skenuotą kopiją.

Galutinė pateikimo data 👉 2023-08-31
Adresas kuriuo siųsti kūrinį ir kitus pridedamus dokumentus 👉 info@lituanicon.lt, laiško pavadinime įrašyti „Fantastinio apsakymo konkursui“.

☑️ Vertinimo tvarka:
Visi fantastiniai apsakymai komisiją pasieks anonimiškai, kiekvienas komisijos narys vertins kiekvieną kūrinį individualiai, vėliau, pagal gautus vertinimus bus išvedamas vertinimų vidurkis.
Visi kūriniai bus pateikti viešam skaitymui lituanicon.lt puslapyje (iki rezultatų paskelbimo kūriniai bus pateikti anonimiškai). Prizininkų apdovanojimas vyks „Lituanicon“ metu. Autoriams pageidaujant, pasibaigus konkursui jų darbai iš Lituanicono puslapiogalės būti pašalinti, likusiųjų kūrinių autorystė (autoriaus pageidavimu tai gali būti ir slapyvardis) bus paviešinama.

🏆 Prizai
Geriausiai įvertintų kūrinių autoriai bus apdovanoti „Lituanicon“ organizatorių ir remėjų prizais. Prizų sąrašas bus paskelbtas vėliau.

Papildomos sąlygos:
✅ Konkurse gali dalyvauti visi norintys, išskyrus komisijos narius ir kuratorių.
✅ Konkurse dalyvaujantis darbas negali būti publikuotas anksčiau, taip pat negali būti dalyvavęs jokiame kitame konkurse.
✅ Konkurse dalyvaujantis darbas turi būti parašytas lietuvių kalba – siekiant užtikrinti vienodas sąlygas kūrinių vertinimui.
✅ Organizatoriai pasilieka teisę nepriimti darbų, kurie pažeidžia LR įstatymus, skatina neapykantą ar kitaip prieštarauja etikai.
✅ Už plagijavimą konkurso dalyvis šalinamas be teisės siųsti kitą kūrinį. Apie tai pranešama konkurso dalyviui.
✅ Jei autorius nori atsiimti savo darbą iš konkurso, jis gali tai padaryti iki darbų viešinimo pradžios (2023 08 31) 

Siųsdami savo kūrinius į konkursą, sutinkate su visomis konkurso sąlygomis.

🚀 Garbingoji komisija:
Lina Kulikauskienė
Gintautas K. Ivanickas
Justinas Žilinskas
Koordinuoja Lituanicon organizatoriai (info@lituanicon.lt)