Lituanicon XXXIV: ŠIURPAS
Darthkonas

Skelbiame fantastinių fotografijų iššūkį!

Kokia gi fantastika be cosplay?

Skelbiame iššūkį ir kviečiame pandemijos metu išpopuliarėjusį žymių paveikslų atkūrimą buitinėmis sąlygomis („Recreating Famous Paintings“) pritaikyti fantastikoje ir atkurti Jūsų mėgstamiausias fantastinių filmų, serialų, knygų, žaidimų ar animacijų scenas.

Jūsų fotografija turi būti fantastinio personažo, siužeto ir/ar scenografijos atkūrimas panaudojant buitinius daiktus ir priemones. Fantastikos žanrai neribojami – tai gali būti tiek vaizdinių medijų (kino filmai, animacija, žaidimai, spektakliai ir kt.) atkūrimas, tiek žymių fantastinių knygų ar stalo žaidimų siužetų ar personažų atkūrimas.

Tema: šių metų Lituanicono tema – Drakonas, tačiau fotografijų iššūkiui ji nėra privaloma.

Sąlygos:

  • fotografija turi būti ne mažesnė nei 800×800 pikselių
  • galimi formatai: jpg, png, tiff
  • vienas autorius gali atsiųsti iki 5 skirtingų fotografijų
  • kiekvieną fotografiją turėtų atlydėti nuoroda į ją įkvėpusį kūrinį. Jei atkuriamas ilgesnis kūrinys, reikia nurodyti į tikslią kūrinio vietą, pavyzdžiui, jei atkuriamas kadras iš filmo, galima pateikti internetinę nuorodą į stop kadrą ir parašyti, iš kokio filmo jis yra. Originalus kūrinys bus įkeliamas kartu su Jūsų fotografija
  • prie siunčiamos fotografijos galima pridėti neilgą (iki 150 spaudos ženklų) aprašymą, kuris bus skelbiamas kartu su fotografija

Fotografijas siųsti: issukis@lituanicon.lt, temoje įrašykite „Fantastinių fotografijų iššūkiui“.
Vertinimo tvarka: kūriniai bus viešinami internete – Lituanicono svetainėje www.lituanicon.lt ir Lituanicono socialinių tinklų „Facebook“ ir „Instagram“ paskyrose. Geriausiai įvertintos ir daugiausia teigiamų reakcijų sulaukusios fotografijos autoriai bus apdovanoti Lituanicon organizatorių prizais.


Pateikdami nuotraukas konkursui, sutinkate su jų viešinimu bei kitomis iššūkio sąlygomis.