Lituanicon XXXIV: ŠIURPAS
Charles Stross nuotrauka

Pokalbis apie mokslinę fantastiką su rašytoju Charlesu Strossu

Aprašymas:

Praeityje jis dirbo keliose skaitmeninių technologijų įmonėse, kaip tik tada, kai kilo pirmasis internetinio verslo bumas. Tiesa, rašyti fantastiką pradėjo dar seniau, būdamas dvylikos. Vėliau rašymo karjera kuriam laikui pasuko techninių dokumentų kryptimi, bet šio amžiaus pradžioje grįžo prie fantastikos, kurios neapleidžia jau du dešimtmečius. Per šį laiką parašė daugiau nei trisdešimt romanų, kuriuose sutinkame alternatyvias realybes naršančius narkotikų prekeivius, kosmines pabaisas sulaikančius valstybės tarnautojus ir beprotišku greičiu besivystančią bei žmoniją suvalgančią technologiją.

Visa tai – tik nedidelė Lituanicon svečio, britų rašytojo Charleso Strosso kūrybos dalis. Lidse gimęs ir augęs, o dabar Edinburge gyvenantis rašytojas šešis kartus buvo nominuotas Hugo premijai už geriausią romaną, o tris kartus (2005, 2010 ir 2014 metais) ją ir gavo. Jo kūryba, išversta į daugiau nei 12 kalbų, pelnė daugybę kitų apdovanojimų.

Lituanicono lankytojai virtualiame pokalbyje su rašytoju išgirdo apie kelionę nuo programuotojo iki mokslinės fantastikos virtuozo, daugiatomių knygų serijų rašymą, netikėtų temų suderinimą ir pavykusias (bei nelabai) ateities prognozes.

Rašytoją kalbino Kastytis Zubovas.

Daugiau informacijos apie Charles Stross bei jo kūrybą rasite čia

Charles Stross nuotrauka viršuje iš: Wikipedia / Tobias Klenze / CC-BY-SA 4.0, pridėtas Lituanicon rėmelis.