Lituanicon XXXIV: ŠIURPAS

Thomas Tumosa pranešimas Lituanicone: Metaversas – Internetas 2.0

Aprašymas:

Karantino metu stipriai išpopuliarėjo virtualios realybės technologija, ypač virtualios socialinės erdvės – kadangi jų patrauklumą pradėjo pastebėti ne tik žaidimų žaidėjai, bet ir kiti žmonės, norintys stipresnio socialinio ryšio nei susirašinėjimai ar video skambučiai. Dėl tokio susidomėjimo, pradėjo kurtis virtualios konferencijos, koncertai, vakarėliai ir t.t. Šis daugelio virtualių pasaulių tinklas jau įgavo pavadinimą – metaversas – ir yra kalbama, jog greitu metu jis pakeis internetą, o gal net išspręs automatizacijos keliamą žmonių nedarbo problemą.

Apie pranešėją:

Thomas Tumosa yra virtualios realybės žaidimų kūrėjas, menininkas ir muzikos prodiuseris. Nuo 2016 m. Thomas pradėjo domėtis VR žaidimų programavimu, dirbo VR patirčių kūrėju BOD Group, Gluk Media bei Brainz Immersive įmonėse. 

Baigęs programų inžinerijos bakalauro studijas Vilniaus Tech Universitete, 2020 m. įkūrė VR pramogų studiją Zen Republic, o po metų išleido ir pirmąjį žaidimą – VR pabėgimo kambarį „Rodent People: Origins“. 

Paskutiniu metu Thomas itin domisi blockchain’o technologija su tikslu kurti play-to-earn modelio virtualios realybės žaidimus.